Avoin yliopisto tarjoaa edullista valmennusta

Avoimen yliopiston kursseja kannattaa käyttää edullisina valmennuskursseina. Tutustu jo nyt syksyn 2009 tarjontaan!

Monet tietävät, että avoin yliopisto tarjoaa yhden mahdollisuuden päästä kiinni yliopisto-opintoihin. Suoritettuaan tietyn määrän opintosuorituksia jonkin yliopiston tai korkeakoulun tutkintovaatimuksia noudattavassa avoimessa yliopistossa on mahdollista hakea erityishaussa opiskelemaan kyseiseen yliopistoon. Tällöin kaikki avoimen yliopiston puolella käydyt kurssit luetaan automaattisesti hyväksi varsinaisen yliopiston puolella.

Tämä on kuitenkin hidas ja turhan kallis tie, avoimen yliopiston kursseja voi hyödyntää tehokkaammallakin tavalla. Avoimen yliopiston kursseja voi nimittäin hyödyntää pääsykokeeseen valmentautumiseen vähintään yhtä hyvin kuin yksityisten yritysten tarjoamia varsinaisia valmennuskurssejakin. Avoimet yliopistot nimittäin tarjoavat kursseja, joiden avulla voi valmistautua kansantaloustieteen, talousmatematiikan, markkinoinnin, johtamisen ja laskentatoimen pääsykoetehtäviin.

Varsinkin kansantaloustieteen ja talousmatematiikan kurssit ovat hyödyllisiä pääsykoetta silmällä pitäen. Johtamisen, markkinoinnin ja laskentatoimen pääsykoekirjat ovat omaksuttavissa riittävän hyvin muutaman viikon aikana. Kaikkeahan kokeessa ei suinkaan tarvitse osata, tärkeintä on osata riittävän paljon.

Kansantaloustieteeseen ja matematiikkaan kannattaa perehtyä johtamista, markkinointia ja laskentatoimea pidemmällä tähtäimellä, sillä ne vaativat pidempää sulattelua. Kansantaloustieteen teorioita on turha opetella muistisääntöjen avulla ulkoa – sen sijaan pääsykoekirjassa esitettyjen teorioiden ymmärtäminen helpottaa muistamista ja pääsykoetehtävien ratkaisua. Jos panostat kunnolla matematiikkaan, on tiedossasi joukko varsin helppoja pisteitä. Kahdeksan varmaa matematiikan pistettä helpottaa huomattavasti sisäänpääsyä!

Eri avoimissa yliopistoissa järjestettävään opetukseen voi tutustua erillisellä verkkosivulla. Voit etsiä itsellesi sopivia kursseja napsauttamalla valikon kohtaa “kauppatieteellinen”. Kansantaloustieteen kursseja löydät myös valikkokohdasta “yhteiskuntatieteellinen“.

Suoritettuasi jonkin avoimen yliopiston kurssin tiedät, kannattaako sinun maksaa huomattavasti kalliimmasta yksityisestä valmennuskurssista. Lisäksi olet saanut esimakua yliopisto-opinnoista ja tiedät, minkälaista opiskelu kauppakorkeakoulussa on. Ja vaikka tulisit pääsykokeen kautta sisään kauppakorkeaan, etkä erillishaussa, saat yhtä kaikki jokaisen suorituksesi avoimen yliopiston puolelta laskettua hyväksesi, kun vuoden 2010 syyskuu koittaa ja opiskelu kauppakorkeassa alkaa!

2 Responses to “Avoin yliopisto tarjoaa edullista valmennusta”

  1. Hei!
    Osaatko sanoa, mitä avoimen yliopiston kursseja kannattaisi ottaa? Erityisesti haluaisin tietää, mitä kannattaisi ottaa matikkaa silmällä pitäen

  2. Ihan alkeiskursseja, esimerkiksi Helsingissä olisi syksyllä 2009 Matematiikkaa ja tilastotiedettä liikkeenjohtajille, Laskentatoimen perusteet , Kansantaloustieteen perusteet ja Johtamisen perusteet.

Vastaa