Käytä myös syksy hyväksesi – opiskele avoimessa!

Jäikö viime kesän pääsykokeissa opiskelupaikka saamatta? Jos näin kävi, on viimeistään nyt hyvä aika pohtia miksi näin kävi. Näin voit ensi keväänä ja kesänä paikata ongelman.

Monet aloittavat pääsykokeisiin lukemisen vasta keväällä — eikä ihme, sillä pääsykoekirjojakaan ei ole vielä tässä vaiheessa julkistettu. Se ei kuitenkaan estä valmistautumista ensi kevään ja alkukesän koetukseen.

Todennäköisesti paras tapa valmistautua kevään urakkaan on opiskelu jonkun kauppakorkeakoulun avoimessa yliopistossa. Avoimessa yliopistossa saat opiskeltua edullisesti tuhdin perusannoksen pääsykokeen keskeistä sisältöä. Tämä onnistuu parhaiten, kun suoritat talven aikana

  • markkinoinnin johdantokurssin
  • johtamisen johdantokurssin
  • kansantaloustieteen johdantokurssin (huomaa myös yhteiskunta- tai valtiotieteellisen kurssit!)
  • kirjanpidon ja johdon laskentatoimen peruskurssit.

Vaikka kurssikirjat poikkeavat pääsykoekirjoista, saat näillä kursseilla yliopistosta tai kauppakorkeakoulusta riippumatta hyvän yleiskäsityksen pääsykoemateriaalista. Lisäksi pääset kärryille kielestä, jota kauppa- ja taloustieteen oppikirjoissa käytetään.

Avoimessa yliopistossa tai korkeakoulussa opiskelussa on sekin hyvä puoli, että suorittamasi kurssit luetaan hyväksesi opiskelupaikan saatuasi. Sinun ei siis enää tarvitse suorittaa näitä pakollisia ensimmäisen vuoden kursseja!

Saatat myös huomata, että kauppatieteiden opiskelu ei kenties olekaan juuri sinun juttusi — tai kenties kiinnostut tulenpalavasti jostakin aikaisemmin tylsänä pitämästäsi aiheesta. Molemmissa tapauksissa olet saanut suuren hyödyn avoimen yliopston kurssista.

 

 

Vastaa