Perusta opintopiiri kauppakorkeakoulun pääsykoekirjoja varten

Asutko pienellä paikkakunnalla, jossa ei järjestetä kaupallisia valmennuskursseja kauppakorkeakoulun pääsykokeita varten? Onko sinun vaikea lukea yksin ja yrittää säilyttää motivaatio kaiken muun puurtamisen keskellä? Silloin oman lukupiirin perustaminen voi olla mainio ratkaisu!

Yliopisto-opintojeni aikana harrastin paljon erilaisia opintopiirejä. Opintopiirit tai lukupiirit kokoontuivat viikottain käsittelemään yhdessä luettavaa kirjaa.

Lukupiirin ideana oli se, että

  • kaikki lukivat tekstin etukäteen
  • yksi opiskelija esitteli tekstin sisällön omin sanoin
  • lopuksi tekstistä keskusteltiin

Käsittelemämme tekstit olivat usein aika vaikeaselkoisia. Kuitenkin vaikeatkin tiiliskivet avautuivat usein aivan toisella tavalla, kun hankalista asioista keskusteltiin yhdessä.

Usein luettavat kirjat olivat paksuja ja varsin puuduttavia. Viikottaiset tapaamiset saivat kuitenkin paksunkin kirjan lukemisen etenemään mukavaa vauhtia.

Motivaatio pysyi yllä, opimme paljon uusia asioita ja tutustuimme uusiin ihmisiin. Kerrassaan loistava tapa opiskella vaikeita kirjoja!

Perusta oma lukupiiri pääsykoekirjoja varten

Sinäkin voit soveltaa samaa ideaa pääsykoekirjojen lukemiseksi.

Avasin uudelle keskustelupalstalle ”Lukupiirit” -ryhmän, jossa voit etsiä muita lukupiirin perustamisesta kiinnostuneita ylioppilaita tai abeja.

Kun laitat viestin otsikkoon kotikaupunkisi, näkevät kaikki ensi silmäyksellä missä kaupungissa tai millä paikkakunnalla lukupiiriä suunnitellaan.

Ryhmässä opiskelu motivoi myös valmennuskursseilla

Monet ystäväni ovat kertoneet, että parasta valmennuskurssilla oli juuri motivaation vahvistuminen. Kun he tapasivat ihmisiä, joilla oli sama tavoite, lukeminen helpottui.

Samalla lukemiseen ja opiskeluun tuli tasainen rytmi.

Lisäksi ryhmässä on helppo muodostaa kohtuullisen realistinen kuva omasta osaamisesta, kun voit verrata omaa osaamistasi muiden osaamiseen.

Vastaa