Ammattikorkeakoulun kautta tradenomiksi

Jäikö kesän yliopistohaussa paikka kauppakorkeakoulusssa pelkäksi haaveeksi? Jos näin kävi, kannattaa sinun vakavasti harkita pyrkimistä ammattikorkeakouluun opiskelemaan liiketaloustieteitä.

Ammattikorkeakoulusta tradenomiksi valmistuvat opiskelevat monia samoja aineita kuin yliopiston tai kauppakorkeakoulun ekonomiopiskelijat.

Koulutus on kuitenkin vähemmän teoreettista ja enemmän käytännön työelämään suuntautuvaa. Siksi ammattikorkeakoulu voi olla monelle jopa kauppakorkeakoulua parempi vaihtoehto.

Ensimmäiset tradenomit valmistuivat vuonna 1995. Vajaan kahdenkymmenen vuoden aikana tradenomeja on valmistunut jo kymmeniä tuhansia.

Tradenomin tutkinto on korkeakoulututkinto. Kyse ei kuitenkaan ole yliopistotutkinnosta, joten aivan kaikkiin työtehtäviin tradenomin koulutus ei anna riittävää pätevyyttä.

Tradenomista KTM:ksi

Monet tradenomit haluavatkin jatkaa opintojaan valmistumisen jälkeen vielä kauppakorkeakoulussa tai jossakin muussa yliopiston maisteriohjelmassa.

Tradenomin tutkinto antaakin kelpoisuuden hakea suoraan yliopistojen maisterivaiheen opintoihin.

Siksi haavetta KTM:n papereista ei tarvitse hylätä, vaikka nyt päätyisitkin AMK-opiskelijaksi.

Lisäksi monet tradenomiopiskelijat hakevat vielä opintojensa kestäessä opiskelemaan kauppakorkeakouluun. Vuoden amk-opinnot onkin tehokas ja käytännössä maksuton valmennuskurssi kauppakorkeakouluun.

Tradenomi työelämässä

Työelämässä tradenomeja toimii kaikilla liike-elämän aloilla. Esimerkiksi kaupan, markkinoinnin ja rahoituksen tehtävissä riittää töitä tradenomeille.

Jo opintojen kestäessä AMK-opiskeluun kuuluu työharjoittelu yrityksessä. Tämän ansiosta tradenomilla on usein heti valmistuttuaan hyvät yhteydet liike-elämään, eikä työllistyminen ole hankalaa.

Usein harjoittelupaikka onkin tradenomin ensimmäinen vakituinen, ”oikea” työpaikka.

Syksyn 2013 haku ammattikorkeakouluun

Tämän syksyn amk-haku on juuri alkamassa. Hakuaika on 16.9.-1.10.2013.

Linkit

Vastaa